HSLS Zadar obilježio Dan žena s porukom “Ne daj da te gaze!”

Povodom obilježavanja Međunarodnog praznika Dana žena, zadarski ogranak HSLS-a je i ove godine na prigodan način podjelom cvijeća-maćuhica, na Narodnom trgu 5.ožujka podsjetio na taj dan koji nikako ne smije pasti u zaborav.

Gđa. Milica Josić, v.d.predsjednica  Ženske organizacije liberalki pri zadarskom ogranku je sa članovima i simpatizerima stranke podijelila cvijeće, te je objasnila zbog čega i četvrtu godinu se na ovaj prigodan način obilježava praznik žena pod: “Ne daj da te gaze!”

Svjesni činjenice kako sve lijepe tradicije padaju u zaborav u ovom brzom vremenu razvoja tehnologije, kada se sve manje ima vremena za bližnje, ovom gestom kao stranka koja propagira i slavi društvena, ekonomska i politička dostignuća žena, apeliramo na svijest prema ženama koje su sve manje zastupljene u društveno-politčkom životu. Također nastojimo skrenuti pažnju na težak položaj žena na tržištu rada koje su kao takve suočene sa najtežim oblikom životnih izazova – s gubitkom radnih mjesta koji najviše pogađa žene iznad 40 godina.

Žene  iako “gažene” kroz povijest pa I kroz današnjicu ne smiju dozvoliti takvu naviku da se razvija dalje, jer su žene ravnopravne I ne manje vrijedne. Vođeni tom idejom HSLS u Gradskom odboru ima čak zastupljenost žena 60%, zaključila je Josić.

U dobroj atmosferi prihvaćene inicijative, Zadranke i Zadrani su podržali ovu akciju u velikom broju što je dodatno dalo vjetar u leđa zadarskom HSLS-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...