Čišćenje bubrega: Napitak od nekoliko kuna koji briše sve poroke

Svakodnevni unos hrane i pića može značajno opteretiti bubrege. Želite li očistiti tijelo, isprobajte ova jeftini napitak za detoksikaciju bubrega, piše Zadovoljna.hr.

Što rade bubrezi?
Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem tijelu. Oni su ‘sofisticirani uređaji’ koji svaki dan iz krvi izlučuju oko 2 litre otpadnih tvari.

Što šteti bubrezima?
Kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolestibubrega i mokraćnog mjehura, a upravo te toksine unosimo u tijelo u obliku hrane i pića.

Ljudi s najviše rizika za razvoj bubrežnih bolesti su oni s dijabetesom, visokim krvnim tlakom ili obiteljskom povijesti bolesti bubrega.

Tko su najgori neprijatelji bubrega?
– Životinjski proteini
– Sol
– Genetski modificirana hrana
– Umjetni zaslađivači
– Gazirana pića
– Mliječni proizvodi
– Kofein- Cigarete

Ključni sastojak za čišćenje bubrega

Peršin je mediteranski začin koji se rasprostranio po cijelom svijetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcija, željeza, magnezija i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršin se smatra jednim od najjačih antioksidansa.

List peršina djeluje protuupalno i štiti tijelo od utjecaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog crijeva, dijabetesa i astme.

Ako ste pušač, jedete neredovito, uživate u pokojoj čašici više ili pak u brzoj i prženoj hrani, vrijeme je da napravite neto dobro za vaše tijelo i bubrege te se ‘očistite’ od toksina.

NAPITAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA

Sastojci:
– Šaka peršina
– 1l vode

Priprema: 
1. Peršin operite te ga nasjeckajte na veće komade, istresite u lončić te ulijte vodu.

2. Na srednje jakoj vatri zagrijte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije te kuhajte još 5 do 10 minuta.

3. Maknite s vatre, ostavite da malo odstoji te ga procijedite i spremite u hladnjak.

4. Šalicu napitka popijte svako jutro.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...