Iz Udruge Ravni kotari se ne predaju: “Ne želimo Centar za gospodarenje otpadom na ovoj lokaciji!”

Povodom posljednjih napisa i reagiranja u svezi početka izgradnje budućeg županijskog Centra za gospodarenje otpadom, EKO-Udruga “Ravni kotari“ još jednom upozorava na štetnu lokaciju tog projekta.

– Već duže od 5 godina na to upozoravamo one koji tu štetnu lokaciju zdušno podržavaju usprkos protivljenju većine mještana okolnih mjesta. Kao što je poznato, naša Udruga prikupila je preko 3.600 potpisa mještana, te ako znamo da velik broj mještana nije obuhvaćen tim popisom, (maloljetni, mještani na radu izvan mjesta ili u inozemstvu, studenti koji studiraju u raznim gradovima hrvatske), možemo reći da smo dobili potpis iz skoro svake kuće u mjestima oko lokacije ŽCGO, poručuju iz Udrue.

Svoj stav kontra Centra mještani su iskazali još na Javnoj raspravi u Benkovcu, a potom potvrdili i na dodatnoj Javnoj raspravi u školi u Zemuniku Donjem.

– Isto tako napominjemo da smo u posjedu nekoliko dokumenata iz kojih je vidljivo da su i neke Općine ( Poličnik, Zemunik Donji, itd.) bile protiv Prostornog plana a time i protiv lokacije budućeg ŽCGO. Treba istaknuti da su se i mnoge političke stranke izjasnile PROTIV te lokacije ( HDZ Poličnik – Suhovare, HSS, HSP AS, Zeleni – Hrvatska stranka zelenih, itd.), kažu u Udruzi.

Podsjetimo, Centar za gospodarenje otpadom trebao bi biti dovršen do 2018.godine. Nedavno je i novi ministar zaštite okoliša i prirode, Slaven Dobrović, dao zeleno svjetlo za nastavak realizacije 385 milijuna kuna vrijednog projekta Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...