Kad ste zapravo spremni za brak?

Nije lako odlučiti se na brak, znaju to svi koji su pokušali ili su već uplovili u bračne vode. Ako se dvoumite oko toga jeste li spremni ili ne, možda će van sljedeće smjernice i testovi olakšati odluku:

1. Ne morate biti zajedno cijelo vrijeme

Koliko god svaka sekunda u društvu voljenog bila lijepa, život tako ne funkcionira. Trebate se voljeti izvan četiri zida, kao i unutar, oboje je važno za sretan brak i dobar odnos.

2. Imate li 25?

Studije kažu da je tada naš mozak potpuno razvijen, a prije toga ne donosimo uvijek razborite odluke

3. Jeste li rekli što vam smeta?

Popularno zvane “crvene zastave” one su na koje se trebate osvrnuti u odnosu i pokušati ih prilagoditi jer s time ćete se trebati nositi zauvijek.

4. Možete li prihvatiti mane partnera?

Možete li ih prihvatiti ili želite mijenjati partnera? Ideja da osobu možete promijeniti u braku praktički je osuđena na propast.

5. Mišljenje o djeci i vjeri?

Koliko djece želite imati i kada, koju će ulogu igrati u vašim životima? Vjera je isto jedan od razloga zbog kojih nastaju nesuglasice kod parova.

6. Tko će voditi financije?

Hoćete li oboje preuzeti roditeljske dužnosti, kao i one izvan kuće? Razgovarajte otvoreno i nemojte pretpostavljati odgovore.

7. Vidite li ovu osobu pokraj sebe sa 60 godina? 

Biran ispravno, brak je pravi maraton koji zahtjeva pripremu. Za dugotrajnu vezu trebate uživati u međusobnom društvu.

8. Razgovor o seksu i odanosti

Možete li zamislite seksualne odnose do kraja života samo s tom osobom? Ako ne, razgovarajte o načinima kako je to izvedivo, inače zavaravate i sebe i partnera.

9. Što cijenite najviše u životu?

Zapitajte se koje su vam glavne vrijednosti u životu i kako želite provoditi slobodno vrijeme. Važno je da vaš odabranik podržava vaše snove i ciljeve. Odricanje velikog dijela sebe i vlastitih interesa loša je ideja i uništit će vezu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...