Kalelarga će postati zadarski “Hollywood Walk of Fame”

Kalelarga će u doglednoj budućnosti postati zadarska verzija Hollywood Walk of Famea, odnosno onoga dijela šetnice ispred Grauman’s Chinese Theatrea na kojemu slavni i poznati utiskuju otiske ruku ili nogu da njihov lik i djelo ostanu “upisani u kamenu”.

Takvu ideju za Zadar najavio je gradonačelnik Kalmeta na upit HDZ-ovog vijećnika Aleksandra Švenjaka. Njemu je gradonačelnik objasnio kako će gornji dio Kalelarge (od Trga svete Stošije do Gospe od zdravlja) biti rezerviran za otiske stopa poznatih Zadrana i to bez političara.

To je ideja zadarskih likovnjaka koji će ju uskoro prezentirati javnosti, a po gradonačelniku Kalmeti radi se o izvrsnoj novoj zadarskoj atrakciji koja bi oživjela taj gotovo zaboravljeni dio Kalelarge.

No, izgleda da nova atrakcija neće biti spremna za predstojeću turističku sezonu, već će se na tom dijelu Kalelarge za sada samo postaviti novi kamen… koji će se očito morati nanovo skidati jednom kada Grad Zadar bude spreman za ovaj projekt.

Neki od gradskih vijećnika dali su komentar kako takva vrsta šetnice već postoji u Opatiji, no Kalmeta je najavio kako je zadarska ideja drugačija. Kako i koliko, ostaje za vidjeti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...