KUD “Zrmanja” iz Obrovca ipak neće u stečaj!

KUD Zrmanja iz Obrovca ipak neće u stečaj! Prikupljen je, naime, potreban novčani iznos za namirenje obaveza, pa će ovaj stogodišnji i ujedno najstariji KUD u Zadarskoj županiji i dalje ostati aktivan. Novac je prikupilo dvjestotinjak članova Matice Obrovčana.

– Uplaćen je nešto veći iznos od 6.828 kuna na račun KUD Zrmanja i očekujemo da će do kraja dana račun KUD-a biti deblokiran. Potrebno je još napraviti formalnosti oko zaustavljanja postupka stečaja. Moram reći kako je to mali novac da bi se uništila jedna takva tradicija, rekao je za Zadarski list Mićo Jurjević, predsjednik Matice Obrovčana.

Podsjetimo, stečaj KUD-a “Zrmanja”pokrenut je zbog duga koji je nastao kada su djeca sudjelovala na Vinkovačkim jesenima, a Grad Obrovac odbio je platiti troškove minibusa. Kako piše Zadarski list, ogorčeno ponašanjem Grada Obrovca, rukovodstvo KUD-a Zrmanja nije im poslalo zahtjev za financiranjem, braneći se da to ionako nije imalo smisla. Iz Grada Obrovca kazali su da nije moguće odobriti proračunska sredstva bez zahtjeva i plana rada koji se šalju na natječaj za dodjelu sredstava za kulturu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...