Migranti će do Njemačke preko Dalmacije?

Njemački Der Spiegel je najavio kako migranti i izbjeglice, lako moguće, prema zapadnim zemljama Europe, uskoro kreću novom rutom koja bi mogla uključivati Dalmaciju.

Riječ je o “bosanskoj ruti”, koja podrazumijeva prolaz preko Albanije, Crne Gore i BiH, pa preko cijele dalmatinske obale.

Već danima svjedočimo kaosu koji vlada u Makedoniji, migranti se sukobljavaju i s policijom koja im sprječava nastavak puta prema njihovim krajnjim odredištima. Fali hrane, higijenskih potrepština, sve u svemu – kaotična slika.

Što čeka Dalmaciju u narednim mjesecima i kakve će to posljedice ostaviti na turističku sezonu, ako se ostvare najave njemačkog Der Spiegela, tek ćemo vidjeti.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...