čeka ga operacija i rehabilitacija

Mirko Miočić zbog dijabetesa nepokretan leži u zadarskoj bolnici

Screenshot
Tamni način

Omiljeni lovac iz ‘Potjere’ godinama boluje od dijabetesa. Prošli tjedan stanje mu se pogoršalo te je zbog problema s cirkulacijom završio u zadarskoj bolnici.

Doznajemo da liječnici još ne znaju jesu li operacijom zaustavili širenje komplikacija izazvanih dijabetesom. Mirko Miočić (59) trenutačno je nepokretan, a rehabilitacija nakon operacije trajat će nekoliko mjeseci.

Sinoć je prikazana posljednja epizoda ‘Potjere’ u kojoj je Mirko u ulozi lovca.

– Jako volim Miočića. Nas dvojica se lijepo nadopunjujemo i ta suradnja će se sigurno nastaviti nakon nekoliko mjeseci kad se oporavi, kaže voditelj kviza Tarik Filipović(43).

Glumac i Miočić se već godinama susreću u kvizovima “Tko želi biti milijunaš?”, “1 protiv 100” i “Sve u 7”. Filipović je Mirku najdraži voditelj, ali i dobar prijatelj s kojim se vidi kad god Tarik posjeti Zadar. Kvizoman ondje živi s bratom i majkom, a nikad se nije ženio.

– Na pitanje kad ću se oženiti, uvijek odgovaram kao James Bond: ‘Nikad ne reci nikad!’. Iako sam već čovjek u godinama, tu mogućnost ne isključujem, rekao je Mirko o privatnom životu.

Godinama je u Zadru radio u izdavačkoj kući. Bio je urednik i lektor za povijesna i enciklopedijska izdanja. Otkaz je dobio 2009. godine. Proglasili su ga tehnološkim viškom te je završio na burzi i primao novčanu naknadu za nezaposlene. U kvizu “Tko želi biti milijunaš” Mirko je bio najpozivaniji “džoker zovi”. Kako bi izbjegli da se u svakoj epizodi pojavljuje isti džoker, urednici kviza izmijenili su pravila pa je isti čovjek mogao natjecateljima pomoći tri puta u sezoni.

– Ja zaista nisam planirao postati profesionalni pomagač natjecateljima. Besplatno sam to radio prijateljima kojih zaista imam puno. Onda su se počeli javljati i nepoznati ljudi, a većina mi je u znak zahvalnosti honorirala moju pomoć, rekao je o svojem angažmanu u “Milijunašu”. Prvi put je nastupio u kvizu “3, 2, 1 – ali vrijedan” sa 17 godina. Proslavio se u “Kviskoteci” pobijedivši 1982. godine, a u ukupnom poretku bio je treći najbolji igrać svih sezona legendarnog kviza. U šest kvizova osvojio je više od 500.000 kuna.

Većinu novca uložio je u adaptaciju kuće u rodnoj Rtini kraj Zadra. Ondje iznajmljuje apartmane, a nešto novca, kaže, sačuvao je “za crne dane”.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar