Mons.Puljić pere noge predstavnicima gradskih župa

Veliki je četvrtak, kršćanski spomendan Isusove posljednje večere. Slavi se u četvrtak prije Uskrsa. Veliki četvrtak do Mise večere Gospodnje je ujedno i zadnji dan korizme.

Na Veliki četvrtak misu posvete ulja u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 9,00 sati predvodi zadarski nadbiskup mons.Želimir Puljić u zajedništvu s dijecezanskim i redovničkim svećenicima Zadarske nadbiskupije te pukom iz raznih župa.

Za vrijeme mise nadbiskup će blagosloviti ulje i posvetiti krizmu koji se koriste u sakramentu krštenja, potvrde i svetog reda, za bolesničko pomazanje kao i posvetu oltara i crkve. Svećenici koji djeluju u nadbiskupiji će obnoviti svoja svećenička obećanja dana na ređenju.

Na ovo misno slavlje pozvani su osobito ovogodišnji krizmanici i katekumeni, vjeroučitelji u školi i župnoj katehezi, članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća i ostali suradnici u župi.

Misu Večere Gospodnje na spomen ustanovljenja svete euharistije i svećeništva u 18,00 sati u katedrali sv. Stošije predvodi zadarski nadbiskup mons.Želimir Puljić.

Nadbiskup će oprati noge dvanaestorici predstavnika gradskih župa. Nakon mise Sveto otajstvo se prenosi u ‘Božji grob’ u pokrajnju lađu katedrale gdje puk ostaje u molitvi i klanjanju, uz pjevanje Gospinog plača.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...