Noćnjak 2016: Zadar ima najbolje ekstra djevičansko maslinovo ulje!

Na ovogodišnjem Noćnjaku, 18. po redu međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara prijavljeno je bilo preko 300 uzoraka maslinovog ulja najvećih proizvođača i više od 80 uzoraka proizvoda od maslina, a brojne nagrade otišle su u Zadar i Zadarsku županiju.

Među njima najbolje otvoreno ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti ima Božidar Šoša iz Zadra što je poseban uspjeh s obzirom da je pobjeda odnesena u jakoj međunarodnoj kategoriji.

Nagrađeni su i brojni drugi maslinari zadarskog kraja koji dolaze s otoka Paga, Polače, Ugljana, Sv. Filipa i Jakova, Banjevaca, Tinja, Biograda, Velog Iža, Pašmana i od drugdje. Ukratko – maslinarstvo u Zadarskoj županiji ove je godine apsolutni pobjednik što se tiče kvalitete.

Zlatna medalja za pakovine otišla je BUDDY-ju, vlasnika Mladena Prtenjače iz Polače.

Zlatnom medaljom za otvorena ulja nagrađeni su: OPG Marin Matešić Diklo, Zadar, OPG STAMIČAR Biograd na moru, Mirjana Šoša Zadar, Vojko Longin Kali, otok Ugljan, OPG Marin Matešić Diklo, Zadar, Zlatko Strpić Biograd na moru, Nedjeljko Jusup Zadar, Marina Eškinja – Lantana Sveti Filip i Jakov, Ivan Eškinja – Lantana Sveti Filip i Jakov, Ivica Klinac Zadar, Rade Bašić Tinj, Šare Ljubo Zadar, Rade Bašić Tinj, Ivan Šuljić “Ivić” Novalja.

Srebrnu medalju za pakovine dobila je Poljoprivredna zadruga maslina i vino Polača, a srebrnu medalju za otvorena ulja OPG Milenko Zagorac Polača Zlatko Barešić.

Broncu u kategoriji otvorenog ulja dobili su MROTINE d.o.o. – Mirko Ivoš Kali, otok Ugljan, dok je diploma za kvalitetu pakovine ekstra djevičanskog maslinovog ulja otišla u ruke OPG-a Baradić Banjevci.

Diplomom su nagrađeni i OPG Stanko i Dinko Sikirić Bibinje te Mile Ražov Biograd na moru za kvalitetu otvorenog djevičanskog maslinovog ulja. Diplomu za sudjelovanje ovoga puta dobio je Nenad Olić Veli Iž.

Najbolji proizvod od maslinova drva za 2016. godinu je Supreme komplet (pisaći pribor od masline) Obrt Jagoda, Zadar, a najbolji kozmetički proizvod od maslina je krema od ruže OPG-a Matulić Krsto, Pašman, otok Pašman.

Zlatne diplome dobili su: za proizvod od maslinova drva stalak za pisaći pribor, kemijske olovke, otvarač za pisma, čep i vadičep Obrt Jagoda Zadar, stalak od maslinovog drva sa bocom maslinovog ulja U.O. BUDDY – vl. Mladen Prtenjača Zadar, paški sir sa slatkim od smokava u maslinovom ulju OPG Teodora – Tereza Vidas – Puhalović, Novalja, otok Pag, štrudel od smokava i maslinovog ulja preliven sirupom od smokava OPG Teodora – Tereza Vidas – Puhalović Novalja, otok Pag, dinarski sir Sirana Gligora d.o.o. Kolan , trapist Kolan sirana Gligora d.o.o. Kolan, sir s maslinama sirana Gligora d.o.o. Kolan, pašmanski melem OPG Matulić Krsto Pašman, otok Pašman.

Srebrnom diplomom za kozmetički proizvod od maslina nagrađena je fina kremica OPG-a Matulić Krsto Pašman, otok Pašman, dok su brončanu diplomu za prehrambeni proizvod od maslina dobile masline u salamuri OPG Teodora – Tereza Vidas – Puhalović Novalja, otok Pag.

Nagrada je mnoštvo, a sada je vrijeme da ih maslinari iskoriste u promidžbi i plasmanu svojih vrhunskih proizvoda. Čestitke svima onima koji su nagrađeni, ali i drugim sudionicima Noćnjaka 2016.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...