O poskupljenju dopunskog osiguranja ne odlučuje Nakić, već HZZO!

O cijeni, odnosno poskupljenju dopunskog osiguranja, ne odlučuje ministar zdravlja, već Upravno vijeće HZZO-a i ono će, nakon detaljne analize, odlučiti hoće li do poskupljenja uistinu doći, komentirali su iz HZZO-a nakon što je ministar Dario Nakić najavio da se od 1. svibnja povećava cijena dopunskog osiguranja HZZO-a sa 70 na 89 kuna.

Također su istaknuli da još uvijek nisu dobili nikakav službeni nalog od Ministarstva zdravlja za povećanjem cijene dopunskog osiguranja.

– Kad Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) dobije službeni nalog Ministarstva zdravlja za podizanje cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a, postupit će se po redovnoj pravnoj proceduri koja čini stavljanje odluke na javnu raspravu, te potom na Upravno vijeće HZZO-a koje donosi konačnu odluku temeljem detaljne analize i izvješća s javne rasprave, rekli su za Index iz HZZO-a.

Najava ministra Nakića izazvala je burnu reakciju javnosti. Komentari su mahom negativni, što je bilo i za očekivati  obzirom na ovako visoko poskupljenje. Najžustrije se protive umirovljenici, kojima je ovo pravi udar na mizerne mirovine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...