Obrovac očekuje svjetlija budućnost

Jučer u kasnim poslijepodnevnim satima svečanom sjednicom Gradskoga vijeća obilježen je Dan Grada Obrovca koji pada na blagdan svetog Josipa. Tom su prilikom godišnje nagrade uručene Marijanu Vrkiću i Slobodanu Uzelcu, bivšem potpredsjedniku Vlade.

Ante Župan, gradonačelnik, optimističan je glede budućnosti grada unatoč velikoj nezaposlenosti i lošoj demografskoj slici. Razlog tomu je očekivano dobra budućnost glede talijanske tvornice Fassa, a očekuju se i još neka ulaganja zbog čega je opravdan projekt regionalnog centra za obnovljive izvore energije u kojemu Obrovac sudjeluje. U tom će se smjeru Grad aplicirati za sredstva Europske unije.

Što se samoga centra tiče, očekuje se vedrija budućnost za “robnu kuću” kraj mosta za koju Župan kaže da narušava panoramu Obrovca.

Tomislav Karamarko prisustvovao je obilježavanju Dana Grada, budući da je i on sam korijenima vezan za obrovački kraj kao rođeni Kruševčanin.

Naprosto sve ono što ćemo raditi za sve krajeve u Hrvatskoj, napravit ćemo i za ovaj kraj. Dakle, ovo je kraj pred kojim se isto tako nalaze neke investicije, vrlo vrijedne i zanimljive, i rekao bih pred otvaranjem velikoga broja radnih mjesta. Prema tome, to želim, da mladi ljudi ostanu ovdje živjeti, naglasio je Karamarko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...