Olakšajte si pranje rublja uz ove savjete!

Pranje rublja može biti prava tlaka, pa donosimo nekoliko izuzetno korisnih savjeta koji će vam pomoći da to napravite kako treba!

Folija za statički elektricitet – kako biste umanjili statički elektricitet koji se stvara na nekim tkaninama tijekom sušenja, umjesto kupovnih maramica možete jednostavno ubaciti aluminijsku foliju. Napravite lopticu od folije i ubacite je u sušilicu s rubljem.

Masne mrlje – ako tek nakon pranja rublja primijetite da je ostala kakva masna mrlja, probajte je odstraniti običnom bijelom kredom. Ona bi mogla upiti masnoću. Nakon što je utrljate ne morate odjeću ponovno prati u perilici, već samo kritični dio sapunom i vodom.

Mrlje od dezodoransa i znojenja – ovaj problem neće riješiti samo pranje u perilici rublja, već ćete morati ručno napasti mrlju. Složite otopinu od hidrogen peroksida, sode bikarbone i tekućeg deterdženta pa stavite direktno na mrlju. Dobro istrljajte, kratko pustite da djeluje pa isperite i ubacite u perilicu.

Odjeća u svijetlim bojama  – za lijepe haljine, tunike i hlače u svijetlim bojama često s vremenom znamo reći da postanu ‘bljedunjave’. Kako biste spriječili ispiranje boja s tkanine, tijekom pranja u perilici dodajte deterdžentu žličicu soli.

Tamna odjeća – nije dobro ni kada omiljena crna košulja ili hlače poprime sivkast, ispran ton – jednostavno takvu odjeću okrenite naopako pa će je deterdžent manje oštećivati prilikom svakog pranja. Također, pri prvom pranju crne odjeće dobro je ubaciti šalicu soli da što dulje zadrži boju.

Veća učinkovitost sušenja – da biste uštedjeli vrijeme sušenja ako koristite sušilicu rublja, prije nego započnete s time ubacite suhi ručnik na 15 minuta jer će upiti vlagu te ubrzati proces sušenja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...