Piloti se obučavaju na zadarskom bazenu!

Na plivalištu Športsko-rekreacijskog centra „Višnjik“ završen je drugi ciklus obuke pilota u spašavanju nakon doskoka na vodene površine. Tim instruktora činili su piloti Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) te instruktori za borbene plivače i padobranstvo iz Zapovjedništva specijalnih snaga.

Cilj je osposobiti cjelokupno letačko osoblje  HRZ i PZO za preživljavanje u priobalnom području i na otvorenom moru u slučaju iskakanja iz aviona u izvanrednim situacijama čime se podiže sveukupna letačka sigurnost u operativnim eskadrilama HRZ i PZO.

– Ovom obukom podižemo razinu osposobljenosti i spremnosti pilota u provedbi procedura i postupaka nakon prinudnog napuštanja zrakoplova i doskoka na vodenu površinu. Sama obuka povećava i razinu samopouzdanja, sigurnosti i preživljavanja u izvanrednim slučajevima, a sve skupa je početak jednog šireg programa ovakve obuke, kazao je zapovjednik Eskadrile aviona 93.zrakoplovne baze, pukovnik Željko Harapin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...