Planinarski pohod “Hajdemo do Vrane”

Planinarsko društvo Belveder iz Biograda na Moru ovu subotu organizira 2. planinarski pohod “Hajdemo do Vrane”.

Navedena staza osmišljena je i izrađena od strane članova PD Belveder i na 1.pohodu, ujedno i otvaranju staze u ožujku 2015. godine sudjelovalo je oko 150 planinara i šetača.

Staza je u suradnji sa Turističkom zajednicom Pakoštane zamišljena kao proširenje turističke ponude za ljubitelje prirode, šetače, planinare i ljude željne aktivnijeg odmora, gdje su osim prekrasne prirode i pogleda prema Vranskom jezeru, Kornatima, Velebitu, Dinari, uključeni i povijesni objekti kojima selo Vrana obiluje.

Staza tako prolazi pored Hana Jusufa Maškovića, starog grada Laurane, templarske utvrde, preko Gradina i vrhova iznad Vrane do ostataka antičke Zamine.

Dinamički plan pohoda je zamišljen ovako:

– 08.00 okupljanje sudionika u Hanu Jusufa Maškovića u Vrani, registracija sudionika na info-pultu, plaćanje kotizacije, preuzimanje letaka i kartona staze, kupovina majica, razgledavanje Hana

– 09.00 obraćanje organizatora te početak pohoda

– 09.10-09.45 obilazak starog grada Vrane (templarske utvrde) i izvora Pećina

– 10.45 lokalitet Gradina, kraći odmor (15 min)

– 11.45 vrh Mali Bak, duži odmor (30 min)

– 13.00 izvor Vila, kraći odmor

– 14.15 lokalitet Zamina

– 14.30 završetak pohoda, transfer učesnika pohoda busom prema Hanu

– 15.00 ručak za sve sudionike pohoda

– 16.00 dodjela zahvalnica planinarskim društvima koji sudjeluju u pohodu, najmlađem i najstarijem sudioniku te miss-ici pohoda

– 17.00 nastavak druženja u kampu Sv. Dominik u Biogradu, Glavni Stožer Pd Belveder, piće dobrodošlice, kolači, društvene igre, prepoznavanje gljiva i samoniklog bilja, odmor i opuštanje, pripreme za zabavu, a kad padne mrak slijedi svirka Jeremije i prokletnika.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 30 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...