Cestitka_Uskrs

Po treći put: Paravinja dobio 40 godina za ubojstvo Antonije

U utorak u 12 sati na Županijskom sudu u Splitu u trećem ponovljenom suđenju Dragan Paravinja osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina za ubojstvo i silovanje u pokušaju maloljetne Drnišanke Antonije Bilić (17) u lipnju 2011. godine.

Sudac  Damir Romac u kratkom govoru prije izricanja presude objasnio je kako je Paravinja ubio Antoniju Bilić dok ju je pokušavao silovati. Sudac je rekao kako je Antonija vidjevši namjeru Dragana Paravinje, u jednom trenutku, prešla na vozačevu stranu i pružala žestok otpor. To je njemu bila zapreka u ostvarivanja plana da je siluje te ju je počeo stiskati oko vrata dok nije klonula.

Za teško ubojstvo dobio je 35 godina, a za silovanje u pokušaju dobio je 4 godine i 6 mjeseci zatvora. Te iste godine za pokušaj silovanja Omišanke dobio je 2 godine i 10 mjeseci što je u konačnici preformulirano u jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora. Po zakonu Paravinja ne može dobiti više od 40 godina zatvora.

Pored toga, Paravinja mora platiti troškove sudskog postupka u iznosu od 233.576 kuna.

U tijeku je obrazloženje presude iz koje je isključena javnost jer je bila riječ o maloljetnoj žrtvi.

Podsjetimo, Paravinja je na ročištu u ponedjeljak, iznoseći svoju kratku obranu, samo kazao kako su mu dokazi podmetnuti te da nije kriv.

Podsjetimo, Paravinja je ranije na Županijskom sudu u Šibeniku u oba postupka dobio 40 godina zatvora no Vrhovni sud je proces vraćao na početak kako bi se točno utvrdilo je li Paravinja ubio Antoniju Bilić pokušavajući je silovati ili ju je ubio kako bi prikrio pokušaj silovanja.

Tijekom suđenja u Splitu Paravinja je tražio i izuzeće sudaca, što mu je odbijeno, a najavio je kako će se žaliti Sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...