Potvrđen Program rada i razvoja Županijske lučke uprave

Na 39. Sjednici Kolegija župana izvješća o radu i izvršenju financijskih planova podnijeli su kako resorni pročelnici, tako i ravnatelji institucija koje se nalaze pod županijskom ingerencijom. Jedan je to od načina kontrole trošenja sredstava iz proračuna županijskih tvrtki, a među prvim točkama našlo se prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Županijske lučke uprave o donošenju Programa rada i razvoja te financijskog plana.

ŽLU Zadar u tekućoj godini planira ostvariti prihode od djelatnosti u iznosu od 6 140 000 kn, a pristojbe za upotrebu obale planirane su na bazi planiranog prometa od 3 000 000 putnika i  500 000 vozila.

Župan je dao suglasnost na prijedlog plana Županijske lučke uprave Zadar za 2016. godinu. Kao kapitalne projekte ravnatelj Davor Škibola naveo je planirane aktivnosti na uređenju Luke Pag koja uključuje osiguravanje dovoljnog broja komunalnih vezova u Pagu, nastavak radova na izgradnji trajektne luke Tkon na otoku Pašmanu te rekonstrukciju gatova u lukama Neviđane i Draženica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...