Predstavljen plan sanacije odlagališta otpada Diklo

Sanacija i zatvaranje odlagališta otpada Diklo jedan je od prioriteta definiran strateškim planovima Grada Zadra u segmentu gospodarenja otpadom te u skladu s preuzetim obvezama Republike Hrvatske pristupanjem Europskoj uniji i nacionalnom zakonskom paketu proisteklom iz preuzetih obveza. Iz tog razloga Grad Zadar je organizirao predstavljanje projekta sanacije odlagališta, u svrhu transparentnog informiranja i uključivanja građana u proces donošenja odluka. Tijekom ove godine uslijedit će i službena javna rasprava u sklopu procesa ishođenja prostorno-planske dokumentacije. Izrada sve potrebne dokumentacije i aplikacije na EU fondove financira se preko Svjetske banke i Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, kao nositelja projekta.
Zamjenik gradonačelnika Ivica Vlakić naglasio je važnost ovog procesa sanacije za sve građane Zadra, te istaknuo kako će se sa radovima na sanaciji započeti nakon što se CGO Biljane stavi u funkciju, kako ni u jednom trenutku ne bi bilo upitno odlaganje otpada s područja Grada.

Na prezentaciji su sudjelovali i Alen Čečura, predstavnik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, autori Idejnog projekta sanacije i zatvaranja te Studije izvodljivosti s analizom troškova i koristi u ime zajednice ponuditelja SAFEGE&co Ivan Barbić i Boža Kovač, te predstavnik izrađivača Studije utjecaja zahvata na okoliš, Mario Pokrivač iz tvrtke Dvokut ECRO.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...