Prometni kolaps: Olujni vjetar gotovo izolirao Dalmaciju!

Orkanski vjetar ponovno stvara probleme! Nepovoljni vremenski uvjeti zatvorili su za sav promet autocestu A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), državnu cestu DC54 Maslenica – Zaton Obrovački i Paški most, javlja Hrvatski autoklub.

Samo za osobna vozila otvorene su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u dijelu Like, Slavoniji i Dalmaciji.U Lici na većini državnih cesta zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Slab snijeg pada u Gorskom kotaru. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Ništa bolje nisu prošli ni otoci. Naime, Jadrolinija  javlja kako su jutros u prekidu brodska linija 431a Zadar – Preko kou održava “Dora” te trajektna linija 401 Zadar – Ist – Olib – Silba – Premuda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...