Promjene stižu i u emisiju “Dobro jutro, Hrvatska”!

Od ponedjeljka 28. ožujka omiljena televizijska emisija Hrvatske radiotelevizije Dobro jutro, Hrvatska doživjet će promjene. Na zahtjev mnogobrojnih gledatelja u emisiju će ih ponovno svakoga jutra uvoditi pjesma Dobro jutro uz koju su se godinama budili, autora Rajka Dujmića i Steve Cvikića.

Emisija će se i koncepcijski promijeniti. Urednica Ana Milić kaže kako će biti više reportaža, priloga i priča iz svakodnevnoga života, a reporteri će, kad za to bude valjanoga razloga, ići na teren. Teme će se u studiju obrađivati detaljnije, a svakodnevno će se tijekom emisije, kao i dosad, uživo javljati reporteri iz HRT-ovih centara diljem Hrvatske s aktualnim, životnim, kulturnim, društvenim i ostalim temama važnima hrvatskim građanima. Želja je urednice Ane Milić vratiti u emisiju, koliko je to moguće, glazbu uživo.

Novost su i voditeljski parovi. Davoru Meštroviću, Karmeli Vukov Colić i Jeleni Pajić pridružit će se Ljiljana Vinković, Ljudevit Grgurić Grga i dogogodišnji voditelj emisije Dobro jutro, Hrvatska Mirko Fodor. „Drago mi je što sam se vratio u emisiju u kojoj sam proveo gotovo dvadeset godina. Veselim se druženju sa starom ekipom, a siguran sam da će biti jako ugodno raditi s kolegama s kojima sam surađivao na nekim drugim projektima”, kaže Mirko Fodor.

Ljiljana Vinković i Mirko Fodor par su koji će u ponedjeljak točno u 7 sati pozdraviti gledatelje. „Sretna sam što ću nakon četiri godine opet biti na malim ekranima. Sad više neću morati odgovarati brojnim gledateljima na pitanje Zašto vas nema?”, kroz smijeh kaže Ljiljana Vinković i dodaje: „Veseli me forma ove emisije jer dopušta da budemo svoji i prirodni, a to gledatelji cijene. Jako mi je drago zbog Mirkova i Grgina povratka jer svi zajedno svojim radom možemo dati velik doprinos HRT-u.”

Ljudevit Grgurić Grga posljednji je put radio pred kamerama prije šesnaest godina. Otad je radio uredničke poslove na Hrvatskoj televiziji (HRT – HTV) te vodio i uređivao rado slušane emisije na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), za koje je tri puta dobio godišnje nagrade Hrvatske radiotelevizije: za emisiju Vikendica, za seriju emisija o Svjetskome rukometnom prvenstvu u Zagrebu i za emisiju Gladne uši.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...