Prosvjed u Zadru: “Stop ovrhama nad djecom”

Zahuktavaju se pripreme za prosvjed, zakazan za petak točno u podne ispred Centra za socijalnu skrb Zadar, a sve nakon nedavnih događanja oko oduzimanja skrbi nad djecom u obiteljima Božić i Viduka.

Poziv na prosvjed dijeli se po društevnim mrežama, Zadrani potvrđuju svoj dolazak, a sve je više i onih iz drugih dijelova Lijepe naše koji ovakvom obliku protesta daju svoju potporu.

– Pozivamo građane u što većem broju da nam se pridruže u javnom skupu STOP OVRHAMA NAD DJECOM ispred Centra za socijalnu skrb, Ulica Andrije Hebranga 1 u Zadru, kako bi izrazili nezadovoljstvo ponašanjem sustava spram obitelji, postupcima Centra za socijalnu skrb i presuda Općinskog suda kojima se oduzima skrbništvo roditeljima nad djecom, ne navodeći opravdane razloge za takvo postupanje. Obitelj je svetinja i ukoliko nema direktne ugroze po zdravlje i sigurnost djece od strane roditelja ili staratelja, njihovo mjesto je uz obitelj koja im je jedina u mogućnosti pružiti bezuvjetnu ljubav i normalan rast i razvoj! Spriječimo razaranja naših obitelji, stoji u pozivu Živog zida Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...