Radovi usporili promet kod tunela Sv. Rok

Hrvatski autoklub danas javlja kako je zbog radova unutar tunela Sv. Rok na toj dionici autoceste A1 promet usporen.

Radovi se izvode na traci u smjeru Zagreba pa je tamo promet preusmjeren na samo jednu traku. Zbog toga poziva se na pojačan oprez.

HAK uz to javlja i neke druge obavijesti provjerljive na njihovim web stranicama, a mi izdvajamo jednu karakteristično proljetnu.

Uz povoljne vremenske uvjete na našim cestama sve je veći broj sudionika u prometu na dva kotača: mopedisti, motociklisti i biciklisti pa ostale vozače pozivamo na pojačan oprez i molimo da: provjeravaju „mrtvi kut“, skreću i prestrojavaju se s uključenim pokazivačem smjera, ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižju i da neoprezno ne otvaraju vrata dok se nalaze u zaustavljenoj koloni. S obzirom da su mopedisti, motociklisti i biciklisti jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu pozivamo ih da poštuju prometne propise te da u što većoj mjeri koriste zaštitnu opremu. Napominjemo da vozači mopeda i motocikala, kao i njihovi putnici, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, pišu HAK-ovci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...