Šime Mihatov proglašen laureatom Akademije medicinskih znanosti Hrvatske

Na svečanosti u Velikoj dvorani Hrvatskoga liječničkoga doma u Zagrebu, u ime Akademije medicinskih znanosti Hrvatske prof.dr.sc. Lipozenčić uručila je najviše priznanje i počasni naziv laureata Prečaninu prof. dr. sc. Šimi Mihatovu, redovitom članu Akademije za „njegov osobiti doprinos razvitku medicinske znanosti u Hrvatskoj i promicanju ugleda Akademije“.

Akademik Miličić prikazao je život i djelo prof. Mihatova i njegova dostignuća u medicini, poglavito kardiogiji i zaključio kako je prof. dr. sc. Šime Mihatov „trajno zadužio hrvatsku medicinu i kardiologiju, kako svojim djelom tako i činjenicom što je odgojio brojne vrsne stručnjake i znanstvenike koji danas uspješno nastavljaju njegov put. Svojim radom, uspjesima i nesebičnim zalaganjem na stručnom, znanstvenom i nastavnom planu, prof. Mihatov svakako je zaslužio da ga se izabere za laureata Akademije medicinskih znanosti Hrvatske za 2015.god.“ na čemu mu je najsrdačnije čestitao.

Čestitkama su se pridružili i najviše predstavnici akademskog života u Hrvatskoj među kojima i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Boras, predsjednik Akademije pravnih znanosti Hrvatske prof. Horvatić, predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske prof. Andročec i mnogi drugi akademici i uglednici.

U počast Laureata prof. Mihatova nastupali su Akademski zbor i Komorni sastav Veterinarskog fakulteta u Zagrebu , te muški zbor „Zagrebački liječnici pjevači“ , među čijim osnivačima prije 45 godina je i prof. Mihatov. Nastupio je i poznati bas Luciano Batinić, prvak Opere Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu, koji je i u duetu s prof. Mihatovim oduševio sve prisutne.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...