Sramotno; ni djeteta ni supružnika, a naknadu za “odvojenost od obitelji” strpali u džep!

Biti saborski zastupnik, poželjno je “radno mjesto” u nas. Na posao dolaziti niti ne moraš, a privilegije se samo množe i množe. Poznato je kako naši zastupnici, između ostalih prava koja su prosječnom radniku nedosanjani san, uživaju i pravo na naknadu od 1000 kuna za život odvojen od obitelji.

I kad smo pomislili da nas bahatost onih koji bi nas u saborskim klupama trebali zastupati, više ne može iznenaditi, naši političari nas demantiraju.

Naime, ranije spomenutu naknadu koristili su i oni koji nisu odvojeni niti od djece niti od supružnika, jer ih jednostavno – nemaju, piše Slobodna Dalmacija! Odmah nam “oči bode” don Ivan Grubišić, neovisni zastupnik, koji je baš na osnovu ove privilegije bogatiji za 17 000 kuna! No, don Ivan nije jedini, još je “samaca” bilo odvojeno od obitelji i za to primalo naknadu. To su SDP – ovi Saša Đujić te Dragica Zgrebec.

Da se razumijemo, uživanje ove povlastice nije protuzakonito jer očito formulaciju “odvojenost od obitelji” tumači svatko kako mu paše, no da li je moralno, pitamo se?!

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...