Sutra skup radnika SAS Vektora Zadar

Sutra će se, u četvrtak, 17. ožujka 2016. godine, ispred sjedišta Teritorijalnog ureda SSSH Zadar, Zadar, C.F. Bianchija 2, s početkom 10,30 sati, održati skup radnika SAS Vektora d.d. Zadar.

Nakon niza snažnih sindikalnih aktivnosti u proteklih godinu i pol dana, uspješno je ubrzana i okončana predstečajna nagodba u toj tvrtki. Tvrtka je kvalitetno restrukturirana, ali treba riješiti problem isplate radničkih potraživanja – plaća, otpremnina, putnih troškova i dr., ali i povrata radnika na posao, uz pronalazak kvalitetnog investitora. S novom Upravom i većinskim vlasnikom Sindikat metalaca Hrvatske-Industrijski sindikat (SMH-IS) želi zaključiti i Kolektivni ugovor.

Sporazum predstavnika SMH-IS s većinskim vlasnikom i Upravom od 11. prosinca 2015. godine, prema kojem su trebala biti isplaćena radnička potraživanja sukcesivno u tri navrata, odnosno rate, je gotovo u cijelosti ispunjen i realiziran. Radnici SAS Vektora su do sada dobili u dvije rate  cca. 1.100.000,00 kn, a ostatak potraživanja, u iznosu 100.000,00 kn trebao bi biti isplaćen do kraja tjedna. Bivša Uprava radnicima duguje još neka potraživanja koja se odnose na razliku pripadajuće plaće za razdoblje od godine dana prije otkazivanja ugovora o radu, budući da im je plaću bivša Uprava tada bila neopravdano umanjila. Radnici potražuju i zakonsku kamatu na svoja potraživanja. No, ponajprije žele povratak na posao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...