Tko bi želio da Božidar Kalmeta umre?!

Šesnaest sati, eto koliko je trajala jučerašnja sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra. Započela je u 9 sati ujutro i završila u jedan sat iza ponoći. Vijećnici su tako oborili sve dosadašnje rekorde u sjedenju u klupama vijećnice.

Točaka na Dnevnom redu ukupno 25, a utvrđivanje Dnevnog reda trajalo je 95 minuta. Znači, 95 minuta dok su se vijećnici uopće složili o čemu će raspravljati! I kad je odlučeno da će se točke o Višnjiku ipak naći na Dnevnom redu, oporbenjaci su ih izignorirali i za to vrijeme napustili sjednicu. “Napad” na vladajuće očekuje se na tematskoj sjednici posvećenoj Višnjiku.

Najviše su na koncu polemizirali oko izvođača radova na Kneževoj palači. Bilo je tu i psovki, vrijeđanja, prijetnji USKOK-om… Svega je bilo, najmanje pravih prijedloga koji će nam olakšati i unaprijediti svakodnevicu, a najviše komunikacije neprimjerene ljudima koji odlučuju o sudbini ovog grada i njegovih građana. Gradonačelnik Kalmeta u jednom je trenutku čak zavapio prema oporbi: “Vi bi voljeli da ja umrem!”

Kakve odluke se mogu donijeti nakon 16 sati sjedenja, izlaganja i prepucavanja? Kako javnost uopće može i pratiti toliko dugu sjednicu? Zašto sjednice nisu češće? Ovako su sjednice Gradskog vijeća nekima mogućnost da se “ispušu”, izvrijeđaju i na osobnoj razini, nekima da se nasmiju, a kako je naš gradonačelnik rekao “psi laju, karavane prolaze”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...