Tvrtka generala Gotovine dobila je 7,5 milijuna kuna potpore

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je 7.554.960,99 kuna tvrtki “Pelagos net farma d.o.o.” u suvlasništvu generala Ante Gotovine, .

Riječ je o novcima koji su dodijeljeni iz EFR programa, točnije za završeno ulaganje u sklopu mjere 2.1. “Proizvodne investicije u akvakulturi”.

Kako iz Agencije navode na svojoj službenoj stranici, “Pelagos net farma” uložila je u rekonstrukciju postojećeg objekta u objekt za skladištenje sitne plave ribe koja se koristi za prehranu tuna u uzgoju, čime su smanjeni troškovi proizvodnje, modernizirani tehnološki procesi, regulirani potencijalni rizici u proizvodnji te su stvoreni preduvjeti za povećanje proizvodnje uz poštivanje najviših standarda u pogledu zaštite okoliša i sigurnosnih uvjeta radnika.

Inače, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do sada je isplatila ukupno 12.092.135,92 HRK za 13 projekata u sklopu mjere 2.1 “Proizvodne investicije u akvakulturi” iz Europskog fonda za ribarstvo za programsko razdoblje 2007.-2013. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...