U Vicu Vlatkovića stiglo stopostotno električno vozilo

Zadarska Strukovna škola Vice Vlatkovića od danas je prva i jedina škola koja u svom posjedu ima električno vozilo za potrebe u nastavi te za obrazovanje nastavnika. U stopostotno električno vozilo Volkswagen up škola i Zadarska županija uložile su 175 000 kn, a na samoj primopredaji već je istaknuto kako vozilo odmah kreće u nastavni proces.

– Od danas pa do 23. ožujka, u okviru EU projekta E-mobil, na vozilu bit će održana edukacija za 40 nastavnika struke iz cijele RH koji ce imati priliku stjecati znanja iz servisiranja hibridnih i električnih vozila te dijagnostike vozila. Jedino ovo vozilo može omogućiti onu pravu funkcionalnu edukaciju, ali ovdje nisu važni samo učenici i nastavnici , vozilo je važno i u sustavu cjeloživotnog obrazovanja poduzetnika, onih koji su završili ovu školu u proteklih 20-ak godina a nisu još došli u dodir s električnim i hibridnim vozilima, ovo je upravo prilika da steknu ta znanja, rekao je ravnatelj Strukovne škole Tihomir Tomčić.

Ovo je završetak  EU projekta u kojem je, uz partnere kao nositelj sudjelovala zadarska strukovna škola, i kroz koji  je povučeno  povukli 2 milijuna 300 tisuća kuna za edukaciju i nabavku dijela opreme za električna i hibridna vozila.  Ovo vozilo veliki je dobitak za modernizaciju kurikuluma za automehatroničare, a što je još važnije, najviše koristi imat će učenici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...