Uključite se i vi u borbu protiv raka dojke – evo kada i gdje to možete učiniti!

Povodom Dana narcisa – svjetskog dana posvećenog borbi protiv raka dojke – zadarska sekcija Europa Donna pod motom “Naše zdravlje – radost života” ove subote, 19. ožujka, organizira prikupljanje dobrovoljnih priloga.

Organizator ove humanitarne akcije je Europa Donna s Hrvatskom ligom protiv raka, Hrvatskim senološkim društvom i Hrvatskim onkološkim društvom.

– Kao i svake godine akcijom prikupljamo sredstva za poboljšanje liječenja raka dojke, edukaciju žena te uvjeta za što ranije otkrivanje raka dojke, u fazi dok je još izlječiv. Cilj ovogodišnje akcije jest nastavak promocije kupnje linearnog akceleratora za operativnu radioterapiju, za koji sredstva prikupljamo od prošle godine. Aparat će doprinijeti uspješnijem liječenju, u sklopu nacionalnog programa liječenja raka dojke kojim se smrtnost smanjuje za 15-20%, kažu iz Europe Donne.

Uspješno su se pridružile u prikupljanju sredstava i udruge žena iz Benkovca, Biograda, Nina, Vira te s otoka Ugljana (iz Kukljice, Kali, Preka, Sutomišćice, Ugljana) i otoka Pašmana (Ždrelac i Tkon). Posebno ih ipak veseli što je iz godine u godinu broj žena koje se uključuju u ovu akciju sve veći.

Dobrovoljni prilozi se mogu uplatiti na IBAN HR1323600001500051495 s naznakom Europa Donna Zadar.

Ovogodišnja akcija održat će se pod motom “Naše zdravlje – radost života” ” u subotu 19. ožujka:

u Zadru – na Narodnom trgu od 10 -13 sati
u Tkonu (otok Pašman) – od 10 do 12 sati
u Benkovcu – kod Tržnice od 8 do 10 sati
u Biogradu – ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu od 9 do 11 sati
u Ninu – na Kalelargi i ispred Turističke zajednice grada Nina od 8 do 12 sati
na Viru ispred Općine od 10 do 12 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...