“Ulicama kraljevskoga Biograda”: Biograd nakratko postaje hrvatski biciklistički Monte Carlo

Grad Biograd na Moru i Turistička zajednica grada Biograda na Moru organiziraju biciklističku utrku pod nazivom “Ulicama kraljevskoga Biograda” u subotu 19. ožujka 2016. godine sa startom u 13:00 sati ispred Gradske uprave (Riva).

Biograd na Moru ovu subotu postaje nakratko hrvatski biciklistički Monte Carlo. U samom centru grada, oko stare jezgre voziti će se kriterijska međunarodna biciklistička utrka pod nazivom “Ulicama kraljevskoga Biograda” na kojoj će se za mjesta na postolju nadmetati biciklisti i biciklistice iz Hrvatske, Poljske i Slovačke.

Prošlogodišnje drugo izdanje utrke pokazalo se kao pun pogodak po broju okupljenih natjecatelja iz Hrvatske, Poljske i Slovače kojih je bilo 150, a ove godine „Ulicama kraljevskoga Biograda“ po trenutnom stanju prijava moglo bi projuriti i dvije stotine biciklista koji će biti raspoređeni u 6 bodovnih kategorija.

Prvi će sa starta u 13 sati krenuti najmlađi, biciklisti do 13,14 i 15 godina starosti sa kojima će se natjecati i mlađe juniorke. Njihova će utrka trajati pola sata, a pobjednike ćemo doznati nakon 11 krugova vožnje na konačni cilj.

U 14 i 30 sati na startu će se naći mlađi juniori i juniorke koji će na programu imati 16 krugova. Juniorke također voze na konačni cilj, dok će mlađi juniori prva tri mjesta na postolju izboriti kroz četiri bodovna šprinta u 4,8,12 i 16-tom krugu.

Posljednja utrka programa biti će juniorsko nadmetanje u kojem se očekuje najbrži prosjek vožnje preko 40km na sat, vozit će se 30 krugova sa 6 bodovnih šprinteva u 5,10,15,20,25 i 30-tom krugu.

Start juniorske utrke zakazan je za 15,30 sati, dok će petnaestak minuta nakon njihovog prolaska kroz cilj između 16,45 i 17 sati uslijediti i proglašenje pobjednika svih utrka.

Organizaciju utrke i ove godine potpisuje Grad Biograd na Moru i Turistička zajednica grada Biograda u suradnji sa Turističkom agencijom Sani Tours, te suorganizatorima Biciklističkim klubom Zadar i neizostavnom Policijskom postajom Biograd koja će se pobrinuti za sigurnost natjecatelja.

Mole se svi stanovnici užeg centra Biograda za razumijevanje pošto će promet i parkiranje biti obustavljeno već u jutarnjim satima u subotu 19. 3. 2016. i potrajati će do 17 sati. Ulice na kojima će se utrka odvijati su Kralja Petra Svačića, Petra Zoranića, Trg hrvatskih velikana, Tina Ujevića, A. G. Matoša i Obala kralja Petra Krešimira. Na Trgu kralja Tomislava biti će i sam startno-ciljni prostor utrke.

Utrka će okupiti gotovo sve državne hrvatske prvake i prvakinje od kojih ćemo istaknuti Olivera Gojkovića i Maju Perinović iz Zadra, Vodičanina Roka Fržopa i mlade talentirane Riječane Carla Juriševića i Frana Miholjevića. Njihovi vršnjaci iz Poljske i Slovačke koji sa svojim klubovima borave na pripremama na Biogradskoj rivijeri biti će po broju vozača i ove godine sigurno brojniji, no tko će odnijeti pobjedu u kojoj kategoriji dođite i provjerite na rivi u Biogradu u sunčano subotnje poslijepodne.

Očekuje se nastup oko 150 vozača u kategorijama juniora, kadeta, žena i početnika.

Krug dužine 1375 metara biti će pravi izazov svih prijavljenih ekipa od kojih će ih najviše biti iz zemlje svjetskog prvaka u biciklizmu Michala Kwiatkowskoga, Poljske.

Prva će na rasporedu biti utrka najmlađih kategorija u dužini od 15 km, zatim slijede kadeti i juniorke na udaljenosti od 22km, te na kraju kao najatraktivniji dio natjecanja juniorska kriterijska utrka na 41km sa 6 bodovnih šprinteva.

Pozivamo još jednom sve zainteresirane ljubitelje biciklizma da dođu na biogradsku rivu u subotu poslijepodne (13:00 – 17:00 sati), udobno se smjeste u neki od biogradskih kafića i iz prvih redova pogledaju ovo uzbudljivo natjecanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...