Uskoro u Zadru hit predstava “260 dana”

Uskoro u Zadar stiže hit predstava “260 dana” napravljena po istoimenoj autobiografskoj drami autora Marijana Gubine. Predstava je to redatelja Dražena Ferenčine koja u HNK Zadar stiže 23. ožujka, a izvest će ju glumci HNK Osijek. Sve informacije o predstavi možete dobiti na broj telefona 023/314-586.

Ipak, ono što bi vas moglo zainteresirati za predstavu prenosimo sad, a radi se o biografiji autora Marijana Gubine po čijemu je životu predstava i napravljena.

Marijan Gubina rođen je 1981. godine u Vinkovcima, u tadašnjoj Republici Jugoslaviji, odnosno sadašnjoj Republici Hrvatskoj. U osmoj godini života započeo je život u selu Dalj, nedaleko od Vukovara – grada heroja. U ljeto 1991., zajedno s obitelji biva zarobljen i sproveden u Srpske koncentracijske logore.

Nakon 260 dana logora, prognan je s dijelom obitelji u novostvorenu državu Republiku Hrvatsku, u mjesto Osijek, gdje se za vrijeme ratnog stradavanja grada Osijeka školuje i završava osnovnu školu. Tragična smrt oca i mlade sestre usporavaju njegov razvoj i izazivaju poteškoće u njegovom ponašanju.

S četrnaest godina prognan je iz vlastitog doma te započinje samostalan ulični život. Školuje se za profesionalnog vozača, radi kao građevinski radnik i u disco klubovima. 2000. godine otvara ugostiteljski obrt i izučava zanat ugostitelja. Godine 2002. upoznaje svoju ljubav života, mijenja životne navike i prvi put osjeća život, ljubav, sreću. 2008. godine se ženi. Do 2010. godine stvorio je bogato iskustvo u životu i poduzetničkom svijetu te je dugi niz godina radio u nevladinom sektoru na sprječavanju zlouporabe opojnih sredstva, što volonterski čini i danas.

Danas živi u Osijeku u sretnoj obitelji koju čine supruga Marta i kćer Anastazija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...