Veleposlanik Republike Češke obišao zadarsko Sveučilište!

U prostorijama Studentskog kluba “Božo Lerotić” Sveučilišta u Zadru dana 7. ožujka 2016. godine održan je drugi po redu Češki dan.

Zanimljiv program manifestacije posvećene češkoj kulturi pripremila je književna udruga Ludens, a organizirana je u sklopu Dana kroatistike i slavistike na Sveučilištu u Zadru.

U sklopu ovogodišnjega Češkog dana održana je izložba posvećena piscu Franzu Kafki te niz zanimljivih predavanja, projekcija filma i na kraju prigodno druženje.

Prije početka programa Češkog dana prorektorica za studije i studente  izv. prof. dr. sc. Nedjeljka Balić Nižić i prorektor za međuinstitucijsku suradnju i transfer tehnologija  izv. prof. dr. sc. Slaven Zjalić ugostili su u Dvorani rektorice veleposlanika Republike Češke u Republici Hrvatskoj NJ. E. Martina Košatku.

Primanju je nazočila i izv. prof. dr. sc. Rafaela Božić, pročelnica Odjela za kroatistiku i slavistiku, te lektorica mgr. Kristyna Rygolova.

Nakon uvodnih pozdravnih govora obje su strane izrazile zadovoljstvo dosadašnjom vrlo dobrom suradnjom, osobito u području akademske razmjene studenata u okviru europskog programa Erasmus+, te iskazale želju i spremnost za nastavkom i unapređenjem suradnje u područjima od obostranog interesa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...