Višnjik iskočio kao prvo političko pitanje

Gradsko vijeće od samog početka počelo je glasno i burno, a vijećnici se nikako nisu mogli usuglasiti oko dnevnog reda. Oporba je zahtijevala skidanje točaka s dnevnog reda koje se tiču ŠRC Višnjik, čak su za to tražili i pauzu za konzultacije. Međutim, glasanjem, točke su ostale na dnevnom redu jer 12 glasova za skidanje s dnevnog reda nije bilo dovoljno.

Od početka se pričalo o Višnjiku, a oporba je, nakon gradonačelnikova uvoda, žestoko napala.

– Gdje su tu građani, što se njih tu pita? Vizija Višnjika nije Karlovićeva vizija, već se zna čija. Nemojmo raditi ovaj proces daleko od očiju građana, uključimo sve, neka to bude javno, otvoreno i transparentno, niste tako počeli i meni je zbog toga žao. Nije istina da mi želimo spriječiti da se išta radi na Višnjiku, tko vas je onemogućavao do sad? Nemojte podmetati, apeliram na razum i hajdemo u ponedjeljak javno razgovarati i donijeti aktualne zaključke, ali ne napamet i preko koljena, već otvoreno. Ovo je zlatno zemljište prema gradonačelniku, samo da to ne bude nekome zlatna koka koja će građanima donijeti pokvarena jaja. Molim vas da budete gradonačelnik svih građana a ne zagovornik kapitala, rekla je SDP-ova Sabina Glasovac.

Dnevni red nije bio ni usvojen, a točke koje se tiču Višnjika već se nameću kao one o kojima će se žestoko polemizirati u nastavku Gradskog vijeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...