Zadarski studenti snimili spot na znakovnom jeziku!

Erasmus Student Network Zadar (ESN Zadar) lokalna je podružnica Erasmus Student Network-a Hrvatska, odnosno ESN-a International, najveće studentske organizacije u Europi koja djeluje u 38 država s preko 15 000 volontera, a bavi se promicanjem mobilnosti pod krilaticom „studenti pomažu studentima“.

ESN je jedina studentska udruga čiji rad, na razini Europe, podržava Europska komisija, a na razini Republike Hrvatske podržava nas Agencija za mobilnosti i programe EU. ESN Zadar djeluje četiri godine i s veseljem možemo reći da se iz semestra u semestar, odnosno iz godine u godinu povećava broj stranih studenata koji dolaze provesti jedan period svog obrazovanja na Sveučilištu u Zadru.

Među brojnim projektima ESN-a je i ExchangeAbility, odnosno projekt kojim se promiče mogućnost razmjene i dostupnost naše organizacije studentima s invaliditetom, njihovo uključivanje i sudjelovanje u aktivnostima lokalne sekcije, s ciljem povećanja sudjelovanja studenata s invaliditetom u programima razmjene te s ciljem da ESN organizacija bude dostupna svima.

U sklopu toga projekta, ESN Zadar organizirao je radionicu znakovnog jezika u kojoj su članovi ESN-a Zadar Erasmus studente učili osnovama znakovnog jezika. Krajnji rezultat radionice bilo je snimanje glazbenog spota za pjesmu Young as the morning, old as the sea izvođača Passenger.

Organiziranjem radionice i poticanjem stranih dolaznih studenata iz cijele Europe na sudjelovanje u ovakvim projektima želimo pokazati cijelu lepezu mogućnosti koji nudi Erasmus+ program studentske razmjene i potaknuti studente da rade na svom osobnom razvoju za vrijeme boravka u inozemstvu.

Link za video:https://www.youtube.com/watch?v=dUpW7qXXUtk

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...