Zadarsko Sveučilište slavi svoj dan

Obilježavanje 14. Dana Sveučilišta u Zadru/Dies academicus 2016. započet će u srijedu, 30. ožujka 2016. koncertom “Sveučilište Zadru gradu” u kapeli sv. Dimitrija u 19.00 sati.

Na koncertu će sudjelovati profesori i studenti Sveučilišta u Zadru okupljeni u Akademski pjevački zbor Sveučilišta uz dirigenta Tomislava Koštu, nastavnika na Odjelu za izobrazbu učitelja i odgojitelja, studensku a cappella skupinu A.K.A Crescendo, studentsku klapu Študija te mezzosopranistica studentica Ivana Rukavina, a na gitari nastavnik Odjela za nastavničke studije u Gospiću Tvrtko Sarić.

Program se nastavlja u četvrtak, 31. ožujka 2016. u 9.00 sati misom u sveučilišnoj kapeli sv. Dimitrija. Misu će predvoditi zadarski nadbiskup mons. dr. Želimir Puljić.

Svečana sjednica započinje istoga dana u 11.00 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta. Tada će biti dodijeljen počasni doktorat znanosti Koradu Korleviću, prof., voditelju zvjezdarnice Višnjan i Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan te uručene diplome i nagrade dobitnicima godišnje nagrade rektorice Sveučilišta u Zadru.

Nakon svečane sjednice u Svečanoj dvorani u 17.00 sati, u suorganizaciji Sveučilišta i Alumni kluba Sveučilišta u Zadru, akademik Luko Paljetak održat će predavanje naziva Marin Držić: Tko su Njarnjasi i tko je sedmi muž.

Program se nastavlja u dvorani, predstavljanjem zbornika radova Franjo Tuđman i stvaranje suvremene hrvatske države (1990. – 1999.) s početkom u 19.00 sati. Pozdravnu riječ održat će rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican, a zbornik će predstaviti dr. sc. Mario Jareb, recenzent, doc. dr. sc. Zlatko Begonja i izv. prof. dr. sc. Ante Bralić, urednik zbornika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...