Znakovi da vam ide bolje nego što mislite

Svi se ponekad osjećamo kao gubitnici i život nam se čini neuspješan. Koliko god da je to normalno s vremena na vrijeme, moramo pronaći način da pogledamo stvari iz drugog kuta.

Nerijetko ignoriramo male stvari. Samo zato što nismo milijunaši i ne vozimo skupe aute i ne živimo u ogromnim kućama ne znači da smo neuspješni. Zapravo, upravo je suprotno.

Evo nekih znakova koji će vam to dokazati.

1. Vaše veze su manje dramatične nego što su nekad bile

Drama nije zrelost. Tijekom života sazrijevamo pa ako su nekad odnosi bi dramatični, a sad nisu znači da postižemo zadani cilj. Dakle, uspješni smo.

2. Nije vas strah pitati za pomoć, podršku ili savjet

Potražiti ili pitati za pomoć nije znak slabosti, u stvari – to je snaga. Nitko nije uspio u izolaciji. Za postizanje uspjeha potreban je timski rad. Pitati za pomoć je znak da rastemo kao osoba.

3. Podigli ste vlastite standarde

Više ne tolerirate bezobrazluke i drsko ponašanje – kako od drugih, tako i vlastito. Više ne provodite vrijeme s “pijavicama” ili “energetskim vampirima”.

4. Ostavljate stvari koje zbog kojih se ne osjećate dobro

Ne, ovo nije narcisoidni model funkcioniranja mada se na prvi pogled tako čini. Samoljublje je uspjeh. Dovoljno se volite da možete reći “ovo mi ne paše i ne sluzi ničemu, vuče me prema dolje, ja to ne želim’.

5. Ima trenutaka kada ste zadovoljni s osobom koja vas gleda iz ogledala

Bilo bi idealno da je to uvijek tako. No, ako nije uspjeh je ako je češće nego prije. Volite se, zasjat ćete.

6. Naučili ste da su teškoće dio osobnog rasta

Nitko nije uspješan 100% vremena. Život nosi pobjede i poraze. Pregledom tih teškoća vidjet ćete kako su dovele do nekih spoznaja i rezultata. To je dio avanture koju zovemo životom.

7. Imate sustav potpore u ljudima koji će učiniti sve za vas

Ukoliko možete prepoznati u nekome osobu na koju možete računati i osobe koje se to pretvaraju, uspješni ste. Ponekad je to bolan proces no, kad shvatite “tko je tko” udaljite od sebe one lažne osobe.

Svih 20 znakova pročitajte na portalu Gentleman.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...