Zrilić primio veleposlanika Indije

U današnjem nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je veleposlanik Republike Indije u RH Nj.E. Sandeep Kumar. Primio ga je župan Stipe Zrilić sa suradnicima – pročelnicom Ureda župana Marinom Dujmović – Vuković i pročelnikom za društvene djelatnosti Ivanom Šimunićem.

Zrilić i veleposlanik Indije

Veleposlanik Indije Nj.E. SandeepKumar naglasio je kako mu je cilj uspostava jače kulturne suradnje sa Hrvatskom kao i uspostava suradnje sa Sveučilištem u Zadru te jače gospodarsko povezivanje posebno u dijelu turizma, robne razmjene, ali i mogućih ulaganja u turizam od strane indijskih hotelijerskih lanaca. U cilju upoznavanja sa indijskom kulturnom baštinom, veleposlanik Kumar najavio je moguće  gostovanje ženske indijske glazbene skupine u Zadru u drugoj polovici ožujka.

Župan Stipe Zrilić posebno je naglasio kako su u Zadarskoj županiji najsnažnije gospodarske grane turizam, marikultura te prerađivačka industrija i kako postoje mogućnosti za ulaganja na našem području. Župan je također upoznao veleposlanika sa dobrom prometnom povezanošću Zadarske županije, posebno u dijelu pomorskog prometa i mogućnostima koje pruža Luka Gaženica za teretni promet. Spomenuo je i postojanje Filmskog ureda te brojne filmske lokacije na području  Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...