Županija će financirati film o generalu Gotovini

Zadarska županija ove će godine financirati samo jedan film u sklopu programa javnih potreba u kulturi – General, film Antuna Vrdoljaka o generalu Anti Gotovini.

Zagrebačkoj tvrtki Kiklop film tako će biti dodijeljeno 20 tisuća kuna, a taj će se iznos raspodijeliti što glumcima (glavnu ulogu igra Goran Višnjić), što scenariju i režiji koje potpisuje Vrdoljak.

General se tek treba početi snimati, a na njega je Županija potrošila dobar dio iznosa namijenjenog kulturi, a na natječaj je bilo prijavljeno čak 237 programa, od čega ih je stotinu ušlo u uži krug.

Čak 150 tisuća kuna ostalo je neraspoređeno, a taj će se iznos dijeliti u iznosima do 10 tisuća kuna.

Poznato je kako je najveći iznos dobilo Kazalište lutaka (7 milijuna kuna), a slijedi ga Narodni muzej s 5,7 milijuna kuna. Matica Hrvatska dobila je 40 tisuća kuna za izdavačku djelatnost, a isti iznos dobilo je i Zlato i srebro Grada Zadra za tiskanje publikacija o glagoljici i matici rođenih.

Mješoviti pjevački zbor dobio je 30 tisuća kuna, a Glazbene večeri u Svetom Donatu – ni kune.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...