Županija oštro odgovorila SDP-u: “Vaša Vlada, a ne ova, kriva je za problem Srednje škole u Pagu!”

Nakon što je na nedavno održanoj konferenciji zadarskog SDP-a saborska zastupnica Sabina Glasovac oštro kritizirala aktualnu Vladu, HDZ, ali i Zadarsku županiju oko problema Srednje škole Bartula Kašića u Pagu, ubrzo je stigao i odgovor barem dijela prozvanih.

Naime, javila se Zadarska županija sa službenim priopćenjem usmjerenim SDP-u, Sabini Glasovac i Ingrid Antičević-Marinović putem kojega se žele objasniti neke stvari. Posebno im je zasmetala rečenica da se “sada vidi kako Zadar prolazi kada je HDZ-ova koalicija na vlasti”, upravo zato je njihov krivac za probleme SDP.

Izgradnja Srednje škole u Pagu nije uvrštena u proračun, jer za tu školu i druge škole u našoj Županiji i čitavoj Republici Hrvatskoj snose odgovornost bivše Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Zahvaljujući neznanju i nesposobnosti bivših vodećih ljudi u Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta, u kojem je pomoćnica bila Sabina Glasovac, nažalost zakinut je srednjoškolski i osnovnoškolski sustav za mogućnost gradnje novih školskih objekata. Iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija nije moguće graditi nove srednje škole (gimnazije ili strukovne), nove osnovne škole, niti školske športske dvorane iako za to postoji potreba, a postoje i spremni projekti. Tako, zahvaljujući prethodnoj vlasti, nije samo loše prošla Srednja škola Bartula Kašića u Pagu, nego i čitav niz drugih škola koje imaju spremnu dokumentaciju ili pripremaju dokumentaciju za gradnju.

Primjerice, bivša vlasti nije izgradila sportsku dvoranu u Zemuniku Donjem i Stankovcima iako je za to bio potpisan ugovor u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. To je samo jedan primjer. Stoga je licemjerno upućivati apel županu da podrži amandman kojim se traži izgradnja Srednje škole u Pagu kada je za to kriva bivša vlast koja nije omogućila gradnju škola i školskih objekata, a postojala je ne samo potreba nego i mogućnost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...