Biogradski planinari sudjelovali na Danima planinara Dalmacije na Visu

Protekli su vikend biogradski planinari iz društva PD Belveder proveli na Visu, gdje su se održavali Dani planinara Dalmacije. Susret planinara izvrsno je organizirao HPD Hum iz Visa u povodu svoje desete godišnjice osnutka. U subotu je bilo nakratko zakišilo, no to nije spriječilo na stotine ljubitelja planinarenja i prirode da se odazovu na ovaj jedinstven posjet Visu. Nije bilo otkazivanja zbog nestabilnog vremena, tvrde organizatori. Planinari su pristizali u impresivnom broju na dobrodošlicu i pregrupiranje u skladu s programom boravka. Kako sreća prati hrabre, izuzetno lijepo i sunčano vrijeme za planirane aktivnosti poslužilo ih je u nedjelju.

Planinari, Biograd

Robert Pejić, predsjednik biogradskog PD Belveder, potvrdio nam je nazočnost planinarskog društva na Visu:

– Jest, prisustvovali smo Danima planinara Dalmacije. Bilo nas je ravnih 47 i bili smo jedni od najmnogobrojnijih planinarskih društava koja su prisustvovala skupu planinara. A kako je bilo? Hmm…- nastavio je u svom šaljivom tonu – nema ti druge nego jednom poći s namin i doživit na vlastitoj koži haha…

Više o samim aktivnostima na Visu otkriva Marin Mitrović:

– Od Visa smo išli planinarskom stazom koja jednim dijelom prolazi kroz sam grad prema planinarskoj kući Sv. Andrija, koju održava lokalni HPD Hum i nalazi se na 267m/nm, zatim preko središta otoka i Dračevog polja do sela Podspilje, di je bio organizirani smještaj. Svečano otvorenje skupa bilo je u Podspilju s početkom u 20 sati, a organiziran je i nastup viških i komiških klapa. Zatim se vanka na otvorenom nastavila glazba s razglasa, dok se u Domu zabavljalo uz živu glazbu benda „Duo fešta“. Zabava je završila negdje oko 5 ujutro, a već u 8 se krenulo na turu prema Komiži, preko najvećeg vrha na otoku – Huma.

Biogradski planinari, more

Svečano je otvorenje skupa bilo u subotu navečer, gdje su se podijelile zahvalnice. A u nedjelju je tradicionalni susret planinara završio ručkom u Komiži, te održanim sastankom predstavnika svih planinarskih društava, kao i najavom sljedećih susreta. Prepune dojmova sve sudionike skupa, kojih je bilo oko 700 iz svih krajeva Hrvatske, Slovenije, BiH, autobus je prevezao iz Komiže do Visa, odakle su se trajektnom linijom prebacili natrag na kopno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...