Dan Čistoće za velike i male

Na Dan planeta Zemlje, 22. travnja 2016. na Narodnom trgu će se u organizaciji Čistoće d.o.o. i udruge „Eko-Zadar“, održati „Dan Čistoće“. Na info štandu, koji će biti postavljen između 10 i 13 sati, korisne informacije o odvajanju i odvojenom odlaganju otpada moći će saznati, kako odrasli, tako i djeca.

“Dan Čistoće“ je manifestacija je koja se jednom godišnje organizira od 2012. godine u sklopu projekta „Reciklirajmo zajedno“ u cilju upoznavanja javnosti s pravilnim odvajanjem otpada. U razgovoru s djelatnicima/cama Čistoće d.o.o. svi koji posjete štand dobiti će odgovor na pitanje kamo odložiti koju vrstu otpada. Kući će moći ponijeti „Vodič o pravilnom odlaganju otpada na području Grada Zadra“, kao i žute vreće za odlaganje plastične nepovratne ambalaže.

Djeca će o ispravom postupanju s otpadom moći saznati iz bojanke, kao i slikovnice „Praktični savjeti Eko Mace“. Na Narodnom trgu Čistoća d.o.o. će izložiti bicikl na električni pogon.

Za najmlađe je osmišljen niz igara i pitalica pod sloganom „Vaša Eko Maca zna gdje se što baca“. Eko-Maca, utjelovljen lik iz istoimene slikovnice, poučit će djecu pravilnom odvajanju otpada što će odmah moći i primijeniti u praksi – pospremajući otpad u za to prikladne spremnike za papir, plastiku i metalni otpad – popularne Papirka, Petka i Metka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...