Dan Sveučilišta: Korleviću počasni doktorat, a evo tko su najbolji studenti

Zadarsko Sveučilište jučer je svečano obilježilo svoj dan. Najstarije sveučilište na hrvatskom tlu je od 1396. godine prevalilo dug put i već 14 godina djeluje kao najveće potpuno integrirano sveučilište u Lijepoj našoj:

– Sveučilište u Zadru danas se razvilo u stabilnu visokoškolsku ustanovu i kulturni centar. Jesmo institucionalno mladi, ali po rezultatima i institucionalno zreli. Društveno – humanističke znanosti bile su i ostat će jezgra koju ćemo i dalje razvijati, a u godini pred nama dat ćemo poseban impuls tehničkim znanostima te nastaviti svoju misiju razbuđivanja akademske uspavanosti, rekla je u svom govoru u Svečanoj dvorani rektorica prof.dr.sc Dijana Vican.

Na svečanoj sjednici zadarskog Sveučilišta uslijedila je dodjela nagrada rektorice Dijane Vican.

Počasni doktorat Sveučilišta u Zadru dodijeljen je profesoru Koradu Korleviću, voditelju zvjezdarnice Višnjan i Znanstveno – edukacijskog centra Višnjan i to za izuzetan doprinos na promicanju astronomije i znanosti kroz znanstveno popularna predavanja.

Nagrade za zaslužnu ustanovu dobili su Pilotska škola HRZ i PZO koji već dugi niz godina surađuju sa Sveučilištem. Zasluženo priznanje dobila je i odbojkaška ekipa Sveučilišta koja je prošle godine osvojila prvo mjesto na turniru te Angelo Kosović, student Pomorskog odjela koji je osvojio prvo mjesto na SP u udičarenju.

Nagrađeni su i zaslužni djelatnici Sveučilišta: Rafaela Božić, Ivan Župan, Gordana Ivković, Lucana Latković i Dora Rubinić, a rektoričina nagrada dodijeljena je i najboljim studentima, a to su: Mirko Barada, Luči Bursać, Karmela Jelčić, Monika Kajić, Iva Marić, Pavao Parunov i Štefan Stivičić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...