Daniel Paleka je državni prvak u matematici za srednje, a Noel Lakić i Namik Agić za osnovne škole!

Prvo mjesto na Državnom natjecanju iz matematike 2016. koje se održalo se od 4. do 6. travnja u Primoštenu osvojio je Daniel Paleka, javljaju ponosno iz njegove škole.

Daniel Paleka okitio se već brojnim medaljama, kako “domaćim” tako i onim međunarodnim. U moru uspješnih natjecanja, svakako valjda istaknuti Danielovo srebro 55. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Cape Townu u Južnafričkoj Republici iz 2014. godine i  56. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u u tajlandskom Chiang Maiu 2015. godine te broncu s Međunarodnog natjecanja mladih matematičara koje je ove godine održano u Rumunjskoj.

Ovaj maturant Gimnazije Franje Petrića sada je još jednom potvrdio svoj golemi talent te smo uvjereni da će se za mladog genijalca u budućnosti još itekako čuti.

I dok je Danijel prvak u srednjoškolskoj, Noel Lakić iz OŠ Šime Budinića te Namik Agić iz Osnovne škole Krune Krstića prvaci su na osnovnoškolskoj razini! Još dvojica Zadranina tako su se popela na matematički tron i dokazala da nam ostali gradovi nisu ni do koljena.

Bravo naši!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...