Definitivno ništa od Nakićevog “poreza na slatkiše”

U povodu Svjetskog dana zdravlja, koji se održao prošlog tjedna i koji je ove godine posvećen dijabetesu, Ministar zdravlja Dario Nakić “izletio” je u javnost s izjavom kako bi slatkiše trebalo oporezivati posebnim porezom. Ubrzo se demantirao, kazavši kako ne razmišlja o uvođenju navedenog poreza, već mu je cilj promovirati zdraviji stil života.

Sada je stigla konačna potvrda da udara na džepove građana u tom pogledu neće biti. Naime, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) zaprimila je odgovor Ministarstva zdravlja u kojem se jasno navodi da uvođenja takvog poreza ipak neće biti.

– U povodu rasprave o mogućnosti uvođenja poreza na slatkiše i slatka pića koja se posljednjih dana vodila u javnosti članice HUP-ove Koordinacije proizvođača hrane i pića uputile su dopis Ministarstvu zdravlja te su zadovoljne dobivenim odgovorom u kojem je potvrđeno da neće biti uvođenja takvog posebnog poreza u Hrvatskoj, stoji u priopćenju HUP-a.

– U razgovorima s ministarstvom potvrđeno je kako takav porez nikada nije ozbiljno razmatran niti se o njemu ozbiljno razgovaralo na bilo kojoj razini. Ministarstvo zdravlja i HUP usuglasili su se da će se i ubuduće, ukoliko bi se pojavila bilo kakva inicijativa koja se tiče poreznog ili drugog opterećenja poslodavaca, međusobno konzultirati i imati zajedničku suradnju prije donošenja konačnih odluka, navodi se dalje u njihovom priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...