22. i 23. travnja

Eko-Zadar organizira prvi ovogodišnji sajam “Dani sunca”

Ivan Katalinić
Tamni način

Prvi ovogodišnji Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca“ održat će 22. i 23. travnja 2016. na Narodnom trgu u Zadru.  Sajam kojeg organizira udruga „Eko- Zadar“ održava se u povodu Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja.

Deset sudionika  ponudit će napitke, džemove, slatke i slane delicije, uporabne predmete i nakit, kreme, meleme, ulja i druge kozmetičke biljne proizvode, te med i proizvode od meda.

Domaće likere i džemove donose OPG Aralica iz Šibenika  i OPG Drago Drmić iz Zadra koji uz to nudi i kozmetičke proizvode među kojima i nevenovu mast. Program melema i ulja, biljne kugle, kao i biljne sirupe donosi PTO Nekić iz Biograda na Moru.  Voćnim rakijama i likerima predstavlja se Kapronca d.o.o. iz Zagreba, dok Bokun d.o.o.  iz Splita donosi voćna vina, ali i druge proizvode od bobičastog voća; sokove, te džemove  bez dodanog šećera od aronije, kupina, malina, višanja i ribiza.

Sirupe, džemove, proizvode od samoniklog bilja, poput omiljenog pesta od medvjeđeg luka, donosi Socijalna zadruga Put iz Rijeke, a tome pridodaju i suvenire i uporabne predmete od keramike. Suveniri, uporabni predmeti i nakit izrađen od bračkog kamena asortiman su „Kamen dizajna“ iz Zadra. OPG Mladen Jezidžić  iz Zadra donosi med i pčelinje proizvode, dok svoje dobro poznate delicije od suhih smokava predstavlja OPG Eugen Novaković iz Posedarja. Na sajmu „Dani sunca“ prvi put sudjeluje Figa j.d.o.o. iz Zadra s ponudom aromatiziranih  keksa, džemova, ušećerenih i slanih badema i arancina.

Radno vrijeme sajma 22. travnja je od 8 do 20 sati, a  23. travnja od 8 do 15 sati. Održavanje sajma „Dani sunca“ podupire Grad Zadar, UO za  gospodarstvo i obrtništvo.

FIESTA Štand na Danima sunca

U sklopu sajama „Dani sunca“ 22. travnja 2016. od 13 do 15 sati štand će postaviti i projekt Grada Zadra – FIESTA  (Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions) – Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima. Građani će sve informacije o uštedi energije u vlastitom domu, kao i informacije vezane uz sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća od strane Grada Zadra i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost moći dobiti od Lane Hudetz, energetske savjetnice na projektu FIESTA. Obitelji s djecom će imati priliku rezervirati  termin za besplatno energetsko savjetovanje, a moći će sudjelovati i u lutriji i osvojiti vrijedne, energetski učinkovite uređaje.

Plakat Dani Sunca

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar