Eko-Zadar organizira prvi ovogodišnji sajam “Dani sunca”

Prvi ovogodišnji Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca“ održat će 22. i 23. travnja 2016. na Narodnom trgu u Zadru.  Sajam kojeg organizira udruga „Eko- Zadar“ održava se u povodu Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja.

Deset sudionika  ponudit će napitke, džemove, slatke i slane delicije, uporabne predmete i nakit, kreme, meleme, ulja i druge kozmetičke biljne proizvode, te med i proizvode od meda.

Domaće likere i džemove donose OPG Aralica iz Šibenika  i OPG Drago Drmić iz Zadra koji uz to nudi i kozmetičke proizvode među kojima i nevenovu mast. Program melema i ulja, biljne kugle, kao i biljne sirupe donosi PTO Nekić iz Biograda na Moru.  Voćnim rakijama i likerima predstavlja se Kapronca d.o.o. iz Zagreba, dok Bokun d.o.o.  iz Splita donosi voćna vina, ali i druge proizvode od bobičastog voća; sokove, te džemove  bez dodanog šećera od aronije, kupina, malina, višanja i ribiza.

Sirupe, džemove, proizvode od samoniklog bilja, poput omiljenog pesta od medvjeđeg luka, donosi Socijalna zadruga Put iz Rijeke, a tome pridodaju i suvenire i uporabne predmete od keramike. Suveniri, uporabni predmeti i nakit izrađen od bračkog kamena asortiman su „Kamen dizajna“ iz Zadra. OPG Mladen Jezidžić  iz Zadra donosi med i pčelinje proizvode, dok svoje dobro poznate delicije od suhih smokava predstavlja OPG Eugen Novaković iz Posedarja. Na sajmu „Dani sunca“ prvi put sudjeluje Figa j.d.o.o. iz Zadra s ponudom aromatiziranih  keksa, džemova, ušećerenih i slanih badema i arancina.

Radno vrijeme sajma 22. travnja je od 8 do 20 sati, a  23. travnja od 8 do 15 sati. Održavanje sajma „Dani sunca“ podupire Grad Zadar, UO za  gospodarstvo i obrtništvo.

FIESTA Štand na Danima sunca

U sklopu sajama „Dani sunca“ 22. travnja 2016. od 13 do 15 sati štand će postaviti i projekt Grada Zadra – FIESTA  (Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions) – Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima. Građani će sve informacije o uštedi energije u vlastitom domu, kao i informacije vezane uz sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća od strane Grada Zadra i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost moći dobiti od Lane Hudetz, energetske savjetnice na projektu FIESTA. Obitelji s djecom će imati priliku rezervirati  termin za besplatno energetsko savjetovanje, a moći će sudjelovati i u lutriji i osvojiti vrijedne, energetski učinkovite uređaje.

Plakat Dani Sunca

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...