Četiri poteza koja svi trebamo raditi u vezi

Ove četiri jednostavne navike koje mnogi od nas još nisu usvojili znatno će poboljšati će svaki ljubavni odnos. U nastavku saznajte zašto su toliko bitne za vezu i brak, piše zadovoljna.dnevnik.hr.

Trebali bismo…

1. Svaki dan podsjetiti partnera da nam je važan (i obrnuto).

Partneri jedno drugo često uzimaju ‘zdravo za gotovo’, pogotovo ako je u pitanju duga veza u kojoj se (sasvim očekivano) izgubila ona početna ljubavna čar. Psihologinja Susan Krauss Whitbourne kaže kako i one najmanje svakodnevne geste znače puno. Kada vam partner izmasirastopala nakon dolaska s posla, a vi njemu donesete omiljeni sladoled – oboje se osjećate voljeno. Unesite u svoju svakodnevicu ovakve poteze koji će dodatno ojačati vašu vezu ili brak.

2. Detalje iz veze zadržati u privatnosti. 

Najboljoj prijateljici uvijek ćete se povjeriti. To je normalna potreba i nema ništa loše u tome da potražite savjet od osobe kojoj vjerujete i koja vas razumije. Međutim, dijeljenje intimnih detalja iz veze daljnjim zajedničkim poznanicima ili bilo kome tko vam se u tom trenutku nađe ‘na putu’ ipak nije poželjno jer može stvoriti neugodne situacije.

3. Otvoreno razgovarati o svim temama.

Svije misli i osjećaje često držimo u sebi, a kada to radimo u situacijama u kojima bismo trebali otvoreno razgovarati, onda može doći do problema. U svakoj vezi ili braku trebali bismo iskreno raspravljati o svim temama, problemima, ‘neugodnjacima’ jer se jedino iskrenom i otvorenom komunikacijom postiže harmonija u vezi.

4. Provesti zajedno 7 sati više od trenutnog ‘prosjeka’.

Činjenica je da zaposleni parovi imaju jako malo vremena za zajedničke aktivnosti, a njihov odnos zbog toga često pati. Pokušajte svaki dan odvojiti dodatnih sat vremena za sebe i partnera ili jednom tjedno organizirajte višesatni ‘spoj’ tijekom kojeg ćete se kvalitetno družiti. Veze su same po sebi komplicirane i ako se ne potrudimo kvalitetno provoditi vrijeme s partnerom, emocije i interes lako mogu ‘ishlapiti’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...