Gdje se sve provodi Zelena čistka?

U Zadru se “Zelena čistka” održava u organizaciji udruge „Eko-Zadar” i Grada Zadra u suradnji sa Zadarskom županijom, Čistoćom d.o.o. i Liburnijom d.o.o.

Akcija se organizira u sklopu obilježavanja Dana planete Zemlje, te se ove godine održava u subotu 23. travnja 2016. godine, u vremenu od 11:00 do 15:00 sati, na području uz plažu na Puntamici, sjeverno od svjetionika.

Gradski autoprijevoznik „Liburnija“ osigurat će, kao i prethodnih godina, besplatan prijevoz za građane na relaciji Kolodvor – Mala pošta – Puntamika, s polascima u 10,30 i 11,30 sati. Čistoća d.o.o. osigurava logističku potporu (oprema i djelatnici). Povratak; Puntamika (ispred Yahtinga) – Mala pošta – Kolodvor u 14.30 i 15.30h.

Ove godine zadarska Zelena čistka ima i nove sponzore: Sonik, Kaufland i Lidl koji su prepoznali važnost ekoloških akcija i osigurali su osvježenje za sudionike/sudionice akcije te im zahvaljujemo na podršci. Također svim sudionicima osigurana je i besplatna kava u beach baru Bamboo.

Svoje sudjelovanje u akciji potvrdili su Udruga Nada, učenici i djelatnici OŠ Šime Budinića, Atletski klub veterana, Volonterski centar Zadar, Erasmus studenti te članovi drugih udruga i pojedinici.

U slučaju kiše akcija će se odgoditi za sedam dana ( subota 30. travnja). U tom slučaju obavijest o odgodi javnosti će biti vidljiva tijekom jutra 23.travnja na svim lokalnim portalima.

Ovo je peti put da se Zelena čistka održava u Zadru. Zelena čistka provest će se i na drugim lokacijama u Zadarskoj županiji.

Tako je u srijedu, 13. travnja 2016. godine organizirano čišćenje park šume kod sajmišta u Benkovačkom selu. Akciju Zelena čistka 2016 organizirao je Upravni odjel za prostorno uređenje, stambeno komunalne poslove i razvoj Grada Benkovca, a okupila je 60-ak sudionika. U njoj su sudjelovali djelatnici Grada Benkovca, Hrvatskih šuma, komunalnog poduzeća Benković kao i učenici srednje i osnovne škole u Benkovcu.

Udruga za zaštitu okoliša, promicanje ekološke proizvodnje i održivog razvoja Volim Vlašići u suradnji sa ronilačkim klubovima Foka d.o.o., Sv. Roko, ZADron i javnom ustanovom Zadarske županije Natura Jadera organizira Plavu čistku – ekološku akciju čišćenja uvale (podmorja) i plaže, u subotu, 23. travnja 2016. godine od 9-14 sati u Vlašićima na otoku Pagu.

Općina Pakoštane u suradnj sa šumarijom “Biograd na moru“ i komunalnim redarstvom čistit će područje od granice katastarske Općine Biograd prema poslovnoj zoni u Pakoštanima.

Na području Općine Tkon dana 23.04.2016. provest će se akcija Zelena čistka. U sklopu akcije očistiti će se divlje odlagalište na lokaciji deponija „Triluke“ na području Općine Tkon. Kampanji će se pridružiti brojni volonteri te institucije i udruge sa područja Općine Tkon: JKU „Prvenj“, TZ Općine Tkon, Udruga „Volat“ i DV „Ćok“.

Na području Općine Novigrad u sklopu akcije Zelena čistka organizirat će se dvije akcije i to 22.04.2016. godine. Prva akcija održati će se u Pridrazi gdje će se čistiti plaža od Novigrada do Karina, a sudjelovat će mještani Pridrage i djeca iz OŠ “Pridraga“. Druga akcija održat će se na području Novigrada gdje će se čistiti glavna plaža, a sudjelovat će mještani Novigrada i djeca iz OŠ „Novigrad“.

U Općini Kolan akcija “Zelena čistka” biti će održana 23.04.2016. godine. S čišćenjem će se započeti u 8 sati ujutro.

Lokacije za čišćenje su sljedeće: Park šuma Mandre, Lokalna cesta Kolan-Mandre, Lokalna cesta Katarelac (Tifon)-Kolan, Lokalna cesta Križine-Šimuni, Kolanjski Gajac, šetnica uz more, Sv.Duh, cesta i uz more- Vela Crnika. Sudjelovati će djelatnici Čistoće i održavanje Kolan d.o.o., djelatnici Općinske uprave, općinske knjižnice, vjećnici općinskog i turističkog vijeća i dr.

Zelenoj čistki priključili su se i pojedinci iz sela Rupalj, Općina Poličnik.

Sportska ribolovna udruga „Podlanica“ čistiti će Vransko jezero, a ŠRD „Sali“ u sklopu akcije Plava čistka imati će akciju čišćenja mora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...