Grdoviću 7.600 kn kazne, 4 mjeseca ne smije za volan

Zbog prometne nesreće u Ulici Ivana Petanija u Arbanasima u kojoj je s 2.45 promila alkohola u krvi o betonski zid “slupao” vlastiti Jaguar, poznati zadarski pjevač i veseljak Mladen Grdović mora platiti 7.600 kuna kazne te mu je izrečena zabrana upravljanja automobilom u trajanju od četiri mjeseca. Ovu presudu izrekao je Prekršajni sud još 2013. godine, a sada je isto potvrdio i Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske.

Podsjetimo, na presudu se žalila Postaja prometne policije Zadar, ali i sam Grdović.

Policija se žalila na prekratko trajanje izrečene zaštitne mjere s obzirom na težinu prekršaja i činjenicu da je Grdović bio alkoholiziran, ali i budući da je već ranije imao svoje “eskapade” u prometu. Grdović je pak smatrao da je njegova kazna prestroga, a trajanje mjere zabrane upravljanja automobilom predugo.

Sutkinja Visokog prekršajnog suda Marica Ilić-Puljašević odbila je obje žalbe istaknuvši da presuda ne počinjava povredu materijalnog prava na štetu okrivljenika, a nije nastupila ni zastara prekršajnog progona, piše Zadarski list.

– Prvostupanjski je sud prilikom individualizacije kazne pravilno cijenio sve okolnosti, pa je u dovoljnoj mjeri vodeći računa o materijalnim i životnim prilikama odmjerio novčane kazne u manjoj mjeri iznad posebnim zakonom propisanih minimuma. Naime, okrivljenik se sam i svjesno doveo u alkoholizirano stanje pa je upuštajući se u vožnju, u prometu na cesti, bezobzirno postupao i u znatnoj mjeri (potencijalno) ugrožavao druge sudionike u prometu, zbog čega je prvostupanjski sud pravilno izrekao označenu kaznu, istaknula je sutkinja.

No, od izrečene novčane kazne u iznosu od 7.600 kuna, Grdović će morati platiti “samo” 7.300 kuna. Naime, pjevač je nakon prekršaja smješten u posebne prostorije do otriježnjenja, što mu je uračunato kao 300 kuna novčane kazne.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...