Hermes Analitica bolja od Jazina-Arbanasi

U derbiju 3.kola kvalifikacija za A-1 ligu Hermes Analitica je na domaćem parketu svladala Jazine Arbanase 84:78 i tako zabilježila i drugu pobjedu.

U susretu klubova koji su najveći kandidati za osvajanje prvog mjesta i plasmana u A-1 ligu vidjeli smo bolji početak Hermes Analitice, a gosti su boljom drugom četvrtinom na odmoru imali prednost 45:41.

Sjajno otvaranje treće četvrtine i serijom 17:4 Analitičari su stigli do prednosti 58:49, ali gosti predvođeni Juricom Dražovićem (22p, 14sk) i Matom Mrvom (18p) e nisu predavali. Domaćinima su pobjedu u završnici osigurali poeni Josipa Škare (15), Julijana Rajića (12), a nakon zakucavanja Lovre Mandalinića imala je Hermes Analitica i + 9 (84:75) na 52 sekunde do kraja. U završnici  je još Tomislav Dražović ubacio tricu za konačnih 84:78.

Bila je teška utakmica s preokretima. Ova dopuštena nešto tvrđa igra bolje je odgovarala Jazinama koji imaju iskusnije i fizički jače igrače. Najvažnija je pobjeda i čestitao bih svojim igračima na utakmici i pobjedi. Ova razlika nije toliko značajna za susret u Zadru, ali mi moramo gledati utakmicu po utakmicu, a prva je gostovanje u Borovu, kazao je nakon susreta trener Hermes Analitice Zvonimir Mravak.

HERMES ANALITICA: Škara 15, Mandalinić 12, Junaković 13, Fodor 12, Jović 2, Garafolić 7, Mijić 11, Uljarević, Tomić, Belamarić, Rajić 12, Buljević.
JAZINE ARBANASI: Mimica 6, Ziak 14, Kovačević 2, Anđelić, Bulić, Atelj, Uzelac, J.Dražović 22, Vrsaljko 9, Šoša, T.Dražović 7, Mrva 18.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...