Ingrid visoko “puca”; želi na Ustavni sud

Najveća politička ambicija SDP-ove Ingrid Antičević Marinović, ulazak u Europarlament, nije se realizirala. Štoviše, Ingrid se tog poglavlja baš i ne želi sjećati. U svojoj, više desetljeća dugoj političkoj karijeri, bila je ministrica pravosuđa, a najduže sjedi u saborskim klupama. Očito je došlo vrijeme i za korak naprijed; Ingrid Antičvić Marinović najizvjesnije će svoju karijeru nastaviti na Ustavnom sudu.

Kako donosi Jutarnji list, HDZ i SDP postigli su dogovor po kojemu se već znaju kandidati za suce Ustavnog suda. I Zadranka, Antičević Marinović, jedna je od njih.

Na početnoj listi kandidata HDZ-a, prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, dvoje je sadašnjih sudaca Ustavnog suda, Snježana Bagić i Mario Jelušić, zatim sudac kaznenog odjela Vrhovnog suda Branko Brkić, saborski zastupnik HDZ-a Davorin Mlakar, te bivši sudac zagrebačkog Županijskog suda, danas odvjetnik Miroslav Šumanović.

Na oporbenoj listi kandidata za Ustavni sud koja je procurila do Jutarnjeg lista čak je troje saborskih zastupnika SDP-a: Josip Leko, Ingrid Antičević-Marinović i Orsat Miljenić te dvoje odvjetnika, Lovorka Kušan i Rajko Mlinarić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...